Meer dan 200 professionals bezochten De Professional Centraal!

Meer dan 200 professionals die mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt begeleiden naar en op het werk, kwamen naar het congres De Professional Centraal van SBCM en Cedris op 24 januari. “Wat vooral waardevol is aan het congres, is het ontmoeten van andere professionals, de gesprekjes die je met iedereen voert, dat biedt nieuwe inspiratie voor ons eigen werk,” aldus een van de deelnemers.

De dag startte met een plenair programma waarin Jan-Jaap de Haan, directeur Cedris en Josje Lesterhuis, fondsmanager SBCM in een kort vraaggesprek de actuele ontwikkelingen aanstipten. Daarna ging Hans Bosselaar dieper in op zijn onderzoek naar professionals die succesvol mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen. Wat is hun geheim? Sleutelwoorden hierin zijn: netwerken en af en toe buiten de lijntjes kleuren.

Het grootste deel van het congres was er ruimte voor vakinhoudelijke verdieping via een groot aantal workshops en presentaties. Een greep uit het aanbod: cultuurverschillen op de werkvloer, signaleren van een licht verstandelijke beperking, openheid (of niet) over psychische aandoeningen, en de meerwaarde van de samenwerking tussen ROC en SW.

Congresvideo, -magazine en inspiratieboekje  
Herbeleef de dag in een paar minuten met de korte video van het congres.


Ook hebben SBCM en Cedris een online congresmagazine gemaakt. Hierin vindt u uitgebreide interviews met een aantal mensen die een workshop of een presentatie tijden het congres hebben gegeven.

Lees het inspiratieboek dat voor het congres is gemaakt.

Video's
Bekijk de video van Hans Bosselaar
Bekijk de video van Kevin en Margot

Presentaties
Bekijk de presentaties die tijdens de dag zijn gegeven.