Schrijf u in voor het congres De Professional Centraal van SBCM en Cedris! 

Op 24 januari organiseren SBCM en Cedris het jaarlijkse congres De Professional Centraal. Dit jaar staat het thema ‘coaching en begeleiding’ centraal. Hans Bosselaar trapt het congres af met de ontrafeling van het geheim van ‘Dinges’. Dit is een geuzennaam voor professionals die er in slagen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Hoe doen ze dat?


Kevin de Haas en Margot Soons begeleiden allebei mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt naar werk. Ze zijn voorbeelden van een ‘Dinges’.
 

 


Op 24 januari kunt u ze tegenkomen op De Professional Centraal. Een congres voor vakinhoudelijke verdieping, inspiratie en praktische tools en tips. U komt toch ook?

Een breed aanbod aan vakinhoudelijke onderwerpen
Het congres heeft dit jaar het thema ‘Coachen en begeleiden’. De workshops en presentaties sluiten hier op aan en gaan onder meer over:

 • Open blik naar andere culturen
  Leer de basis kennen van andere schoolsystemen, studiekeuzes en werknemers- en studievaardigheden van bijvoorbeeld de Syrische en de Eritrese cultuur.
 • Meerwaarde samenwerking ROC en SW
  Aan de hand van casestudies ziet u hoe gemeenten, ROC’s en SW-bedrijven de samenwerking vormgeven. Ook krijgt u tips om de samenwerking goed uit de verf te laten komen.
 • Wat maakt een professional succesvol?
  In deze discussiebijeenkomst, volgens de levendige opzet van het Lagerhuisdebat, onderzoeken wij samen met u wat een professional succesvol maakt.
 • Niet de werkzoekende, maar de baan als uitgangspunt
  In het concept ‘Nieuwe Banen’ is het vertrekpunt de behoefte van werkgevers aan toekomstige functies. In deze presentatie wordt besproken wat dit betekent voor u als professional.
 • Leer uw caseload kennen met een app
  Blijf met uw medewerkers/cliënten persoonlijk in contact en bouw een band met hen op als coach/begeleider. Hoor hoe dit kan met een slimme app, waarin technieken uit de online marketing toegepast zijn voor het sociaal domein.
 • Online werken aan werknemersvaardigheden op de WERK-portal.nl
  Ontdek hoe u met de e-learningprogramma’s in de WERK-portal.nl de werknemersvaardigheden van mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie kan versterken.

Bekijk alle workshops en presentaties
Bekijk het programma

Uit de waan van de dag
Elke professional heeft het druk en er is soms (te) weinig tijd om stil te staan bij het werk. Dit congres biedt u als professional de gelegenheid om even uit de waan van de dag te stappen, op een afstand te kijken naar het werk en uzelf af te vragen: ‘Doe ik de goede dingen’ En ‘doe ik de dingen goed?’.

Voor wie is het congres?
Het congres richt zich op professionals die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt coachen en begeleiden, zoals: jobcoaches, casemanagers, werkadviseurs, jobcreators, werkbegeleiders of opleidingscoördinatoren.

Praktische informatie
Datum: 24 januari 2019
Tijd: van 09.30 tot 16.30 uur
Locatie: Leerhotel Het Klooster in Amersfoort

Kosten en aanmelden
De kosten voor deelname zijn 90 euro (exclusief btw) per persoon. U kunt zich vanaf nu aanmelden!