De Participatiewet bestaat bijna 5 jaar en betekende overal grote veranderingen. Dat na 5 jaar de rust wederkeert is een illusie. Het door staatssecretaris Van Ark aangekondigde ‘Breed offensief’ en de discussie over onder meer het Sociaal Ontwikkelbedrijf betekenen naar verwachting nieuwe veranderingen. Hoe bereid je je daarop voor als OR? Wat hebben we in de afgelopen jaren geleerd en kunnen we nu gebruiken? Hoe zorgen we dat de medezeggenschap haar rol optimaal kan blijven spelen?

In het ochtendprogramma staan, na een centrale start, workshops op het programma. Daarin verkennen we ontwikkelingen, beïnvloedingsmogelijkheden en aanpalende thema’s in de praktijk. In de middag verkennen en duiden we nieuwe veranderingen die je al vanaf volgend jaar op de agenda van het overleg kunt zien. Telkens wordt duidelijk wat jouw rol als OR kan zijn in het realiseren van invloed op de toekomst van jouw bedrijf en wat daarvoor nodig is.

Ook dit jaar een actueel en urgent MZSW-Congres, waarbij het programma is toegespitst op OR-leden van werk- of participatiebedrijven en met een aantal OR-voorzitters samen is ontwikkeld.


Praktische informatie

Datum: 3 oktober 2019 van 09.30 tot 16.15 uur
Locatie: Antropia, Driebergen

Prijs: deelname is gratis.

Om deel te nemen aan het congres, moet je je opgeven. Hebt je jezelf ingeschreven en kan je toch niet deelnemen aan het congres? Laat je dan vervangen door een collega-OR-lid.

 

 

 

 

Aanmelden