Jeroen Stam
Processpecialist, De Processpecialisten

Jeroen gaat voor het echte effect voor de inwoner, het echte verschil maken. Is vanuit de logica van proces- en verandermanagement betrokken bij innovaties binnen de overheid. Hierbij oog voor wat nodig is om de verandering te realiseren in een organisatie/ samenwerking, zoekt hierbij verbinding om het werkend te krijgen.

 

 

Patrick van der Duin
Directeur Stichting Toekomstbeeld der Techniek

Patrick is opgeleid als macro-econoom aan de Universiteit van Amsterdam. Daarna is hij gaan werken bij KPN Research en de TU Delft, waar hij een proefschrift heeft geschreven over hoe technologiebedrijven toekomstverkenningen toepassen in innovatieprocessen. Vervolgens is Patrick lector Futures Research & Trendwatching geweest bij de Fontys Academy for Creative Industries. Momenteel geeft hij leiding aan de Stichting Toekomstbeeld der Techniek. Patrick heeft dus als niet-techneut bijna altijd in technische omgevingen gewerkt. 'Overigens ben ik een groot voorstander van het vak ‘Toekomstkunde’ op lagere en middelbare scholen', aldus Patrick.

Zeger van der Wal
Bijzonder hoogleraar Bestuurskunde bij het Instituut Bestuurskunde en hoogleraar op de Ien Dales Leerstoel van de Universiteit Leiden en het CAOP

Zeger houdt zich bezig met de rollen, waarden en competenties van de publieke manager in een veranderende arbeidsomgeving. Ambtelijk vakmanschap en het belang van kernwaarden en integriteit hebben daarbij zijn bijzondere aandacht.
Hij studeerde in 2001 af in de Politicologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na enkele jaren te hebben gewerkt in de ambtenarij, promoveerde hij in 2008 cum laude in de Bestuurskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds 2012 is hij als hoofddocent, en sinds 2015 als onderzoeksdecaan, verbonden aan de LKY school, National University of Singapore. Zeger is een veelgevraagd internationaal gastspreker, adviseur, docent en onderzoeker.


Renz Davits
Programma-manager digitale transformatie voor het A&O fonds Gemeenten

Opgeleid als organisatie-socioloog en arbeids- en organisatiedeskundige gaat de bijzondere belangstelling van Renz uit naar het snijvlak van veranderdynamieken in organisaties, innovatie, organisatieprocessen, verandering van werk en de betekenis daarvan voor personeel. Deze thema’s komen terug in zijn werk als programmamanager digitale transformatie voor het A&O fonds Gemeenten. Vanuit deze thema’s is hij in 2019 ook direct betrokken geweest bij de uitgaven van de publicaties De Veranderende Gemeenten, Bouwen aan morgen en Digitale Transformatie deel 1 en 2. Nieuw in het programma Digitale Transformatie is het werken met innovatiegroepen waarbij kleine groepen gemeenten ondersteund worden met het realiseren van hun ambitie door naast technologische innovatie te werken aan sociale innovatie, het invoeren van nieuwe technologische oplossingen in de organisatie en het meenemen van de workforce hierbij. Een rode draad in zijn loopbaan is daarnaast procesbegeleiding en conflictbemiddeling.

Alexandra van der Lee
Coach/adviseur (persoonlijk) leiderschap & talentmanagement

Alexandra is een intuïtieve leider & coach met ruime ervaring in bedrijfsleven en overheid op zowel operationele als strategische posities. De ervaring die zij in die rollen heeft opgedaan gebruikt ze om door te geven aan anderen. Als adviseur ondersteunt ze mensen en organisaties onder andere op het gebied van (persoonlijk) leiderschap & talentmanagement. Opgeleid als bedrijfskundige met specialisatie bedrijfspsychologie & coaching heeft ze een fascinatie ontwikkeld voor de balans tussen management en leiderschap. Wat maakt iemand een goede leider? Wat is er nodig om een team in beweging te krijgen? Deze vragen intrigeren haar, net zoals waarom mensen bepaalde keuzes maken.


Michiel de Looze
Onderzoeker/projectleider TNO

Michiel richt zich op de ontwikkeling en toepassing van mens-ondersteunende technologie in arbeid, met name wearable robots, cobots en augmented reality. Zijn onderzoek geeft inzicht in de effecten van technologie op de mens en zijn functioneren en input voor re-design van technologie. Toepassingsgebieden zijn de maakindustrie, de logistiek en de bouw, zowel bij reguliere bedrijven als sw-bedrijven (mensen met lichamelijke, cognitieve en psychosociale arbeidsbeperkingen).

Bruno Fermin
Senior adviseur CAOP

Rode draad in de loopbaan van Bruno is het thema arbeidsparticipatie van mensen met een beperking. Eerst als professional, en later als beleidsmedewerker en onderzoeker heeft hij van verschillende kanten geprobeerd grip op dit maatschappelijke vraagstuk te krijgen. In zijn huidige werk voor het A&O-fonds en kenniscentrum SBCM brengt hij praktijk, beleid en onderzoek bij elkaar. Zo stimuleert en faciliteert hij als één van de initiatiefnemers van de Kennisalliantie Inclusie en Technologie (een samenwerking van Cedris, SBCM en TNO) onderzoek naar de mogelijkheden van nieuwe technologie voor de inzetbaarheid van mensen met een arbeidsbeperking.

Ruud van der Aa
Coördinator Kennis en Onderzoek CAOP

Ruud heeft 30 jaar ervaring in beleidsonderzoek en -advies. Arbeidsmarktonderzoek in de technische sectoren loopt als een rode draad door zijn carrière:  maritiem, logistiek, metaalbewerking, installatietechniek en technisch beroepsonderwijs. Ruud vraagt zich af waarom hij wel de genen van zijn vader heeft, maar niet zijn aanleg voor techniek. Toch krijgt hij een kapotte fiets altijd weer aan de praat.

 

Wilco Brinkman
Senior  adviseur CAOP / promovendus Technologie en Vakmanschap Universiteit van Amsterdam

Wilco is programmaleider Werk & Techniek bij het CAOP.  'Technologie overkomt ons niet, we kunnen sturen op gebruik, effecten en uitkomsten. De mens is leidend, niet de technologie', aldus Wilco. Hij promoveert op de invloed van nieuwe technologie op het vakmanschap van professionals.