Aanmelden

Programma

13.00 uur   Ontvangst

13.30 uur   Opening Kennisfestival
Tijdens de plenaire opening wordt kort stilgestaan bij de stand van zaken uit de huidige subsidieregeling regionale aanpak lerarentekort. Tevens wordt er vooruitgeblikt op de nieuwe regeling en horen we de persoonlijke ervaringen van een zij-instromer.

14.00 uur   Themakamers – ronde 1
Deze middag kunt u verscheidene themakamers bezoeken. Deze kamers zijn ingericht rondom de thema’s zijinstroom, imago van het lerarenberoep, behoud van leraren en anders organiseren. In elke themakamer kunt u op verschillende manieren aan de slag met deze onderwerpen. Bijvoorbeeld door het bijwonen van een doe-sessie, waarbij u concreet aan de slag gaat met het uitdenken van uw plan van aanpak. Ook kunt u in gesprek gaan met bestuurders, hrm’ers, schoolleiders en opleiders (wo en ho) over hun aanpak van het lerarentekort in hun regio of stad. De kamers zijn zo ingericht dat u zelf kunt bepalen op welke manier u met uw plan aan de slag gaat.

15.00 uur   Pauze

15.30 uur   Themakamers – ronde 2

16.30 uur   Festivalmarkt

Tijdens de festivalmarkt kunt u onder het genot van een hapje en een drankje in gesprek met elkaar en andere organisaties. Uiteraard zijn hier ook weer de adviseurs van het Arbeidsmarktplatform PO en Voion aanwezig om u verder te ondersteunen, inspireren en verder te helpen met de vervolgstappen van uw subsidieaanvraag.

17.30 uur    Einde bijeenkomst