Een Jungle aan Trends
Ga mee op toekomstverkenning

De wereld om ons heen verandert snel. Als schoolleider krijgt u te maken met diverse maatschappelijke trends en ontwikkelingen. De toekomst is niet te plannen, maar scholen kunnen zich wel instellen op verandering. Hoe kunt u als schoolleider leiderschap tonen in een veranderende wereld? Ga op vrijdag 28 september samen met andere schoolleiders mee op toekomstverkenning in Ouwehands Dierenpark in Rhenen.

Onderzoek uw beroep
Samen met andere schoolleiders onderzoekt u het beroep van schoolleider aan de hand van één van de negen trends. Bij inschrijving kunt aangeven welke trend u wilt onderzoeken. Welke invloed heeft u als schoolleider op deze trend, hoe kunt u hierop anticiperen en wat heeft u nodig? Wat vraagt dat van uw rol als schoolleider? Welke plaats neemt deze trend in binnen de school en in de samenleving?

Veranderen vanuit een ander perspectief
In een interactieve lezing van Patrick van Veen van Apemanagement gaan kijkt u naar veranderingsprocessen vanuit biologisch perspectief, immers in de natuur is veranderen niets anders dan een overlevingsstrategie. Ook wordt ingegaan op de ervaringen met veranderings- en fusieprocessen in dierentuinen. Roepen deze processen daar net zoveel weerstand op als op de werkvloer?

Aanmelden
Tussen het programma door en aan het eind van het programma is er gelegenheid om de dieren te bezoeken. Gaat u ook mee op toekomstverkenning? Meldt u zich dan aan via het aanmeldformulier. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.


Aanmelden