Aanmelden

  1. Constructies en schijnconstructies – Advocaat Els Huisman
    Els Huisman zal in haar workshop ingaan op de wijze waarop mensen die vallen onder de Participatiewet in dienst worden genomen bij SW-bedrijven. Uiteraard staat zij bij deze (schijn)constructies ook stil bij de gevolgen hiervan voor de OR. Voor een goede medezeggenschap is het immers nodig dat de OR weet op welke wijze medewerkers aan de organisatie zijn verbonden. In de workshop komen tips en valkuilen aan bod.

     
  2. Medezeggenschap van de toekomst – Advocaat Steven Jellinghaus
    Steven Jellinghaus laat in deze workshop de verschillende mogelijkheden voor het inrichten van de medezeggenschap de revue passeren. Hij besteedt onder meer aandacht aan de vraag of en zo ja hoe, nieuwe doelgroepen een plek kunnen krijgen in de medezeggenschap van de toekomst. In de workshop wordt ook stilgestaan bij de ervaring van OR’ en met andere vormen van medezeggenschap. Een vertegenwoordiger van een OR vertelt over de wijze waarop zij de nieuwe medezeggenschap vorm hebben gegeven.

     
  3. De Arbo-wet: een jaar na de wijzigingen van 1 juli 2017 - Harry Hartman, trainer en adviseur  CAOP
    Harry Hartman loopt in deze workshop kort langs de hoofdlijnen van de nieuwe Arbo-wet. op Op basis van informatie van preventiemedewerkers kijkt hij vervolgens samen met de deelnemers wat er in de praktijk van terecht is gekomen.
    De aanwezige OR-leden gaan aan de hand van een checklist kijken hoe  de toepassing van de nieuwe Arbo-wet in de eigen organisatie er voor staat. Elke OR maakt vervolgens een plan van aanpak.

     
  4. Naar een meer actieve ondernemingsraad! - Nico Lieberom, secretaris OR Wedeka
    Hoe krijg je OR-leden zover dat ze actiever worden? Voorbeelden zijn: na afloop een bewaker voor de voortgang aanstellen, een vergadering na afloop evalueren of laten zien waar je uitkomt als je niets doet. In deze workshop deelt Nico Lieberom zijn ruime ervaring in het OR-werk met u.

     
  5. Scherp op Participatie:  een half jaar na de gemeentelijke verkiezingen - Hugo van Velden, Haeghegroep, Roelof Schaafsma, Tomingroep en Peter Smit, Werksaam
    De gemeenteraadverkiezingen liggen achter ons en in de meeste steden is er een collegeakkoord. Wat staat daar in over de uitvoering van de Participatiewet? Is beschut werk een aandachtpunt? Komt de Banenafspraak aan bod? Neem het collegeakkoord of een paar partijprogramma’s mee en we bespreken hoe jouw gemeente er voor staat en wat mogelijke acties zijn. We maken daarbij gebruik van de Participatiemeter die in een paar minuten duidelijk maakt hoe succesvol een partij, gemeente of regio is in het uitvoeren van de Participatiewet. Ook het voornemen om de loonkostensubsidie te vervangen door loondispensatie is een belangrijk onderwerp voor de discussie.

     
  6. Ombouw van SW- naar Participatiebedrijf  - Olaf Fugers, Senzer, Herman Westerveld, Laborijn en Remke Panman, Emco groep
    Hoe gaat het als de uitvoering van de Wsw en andere participatiedoelgroepen in een Participatiebedrijf komen? Wat zijn de ervaringen uit het land, welke cultuurverandering betekent het, wat wordt de  opzet van het bedrijf en wat zijn de do’s en don’ts voor OR-en daarbij? De workshopleiders delen hun ervaringen en geven u tips voor uw eigen aanpak.